Banana-bites

Banana-Bites – Sund snack uden mælk og æg

posted in: Opskrifter | 0

Banana-bites er en sund snack uden mælk og æg. Desuden indeholder de ikke sukker, da det er de velmodnede bananer, som giver sødmen. Det gør dem velegnede til allergikere eller personer med eksem, som måtte være udfordret af mælk og æg.

Hvis du ønsker at holde vægten i skak, kan de også være et godt alternativ til andre mere usunde snacks.

Banana-bites er nemme at lave og børn kan fint være med i køkkenet. Det er en simpel opskrift og der er god mulighed for at improvisere med andre ingredienser end dem som jeg har valgt.

Ingredienser

• 6 godt modne bananer

  • 0,5 tsk salt

• 1 tsk vanillesukker eller vanillepulver

• 1 dl havredrik

• 0,5 dl hvedemel

• 1,5 dl havregryn / müsli

• 1 dl kokosmel

• 50 g 70 % mørk chokolade (hakket)

• Hakkede nødder

Fremgangmåde

Bananerne og de øvrige ingredienser kommes skålen i den viste rækkefølge. Når bananerne, krydderierne og havredrikken er kommet i piskes det godt med en håndmikser.

Derefter kommer hvedemelet i og der piskes lidt igen. Resten af ingredienserne kommes i og røres rundt til de er godt blandet. Det kan med fordel gøres med en grydeske.

Ved at bruge metalringen fra en Eva Solo bøfpresser kan man let forme kagerne. Dyp metalringen i vand før og mellem hver påfyldning, så slipper dejen let. Man kan også fint lægge klatter af kagedej på bagepapiret og så får de en mere individuel form :-).

Kagerne bages ved 200 grader i ca. 30 min. De må gerne blive lidt brunlige ovenpå.



Når kagerne er bagt færdig kan man med fordel lade dem køle af på en rist. De kan holde sig forholdsvis lang tid i køleskabet eller komme direkte på frys. Så er de nemme at tage op og lægge i madkassen om morgenen.

Jeg pakker dem i fryseposer med mellemlægspapir til at holde dem adskilt. Så bliver kommer de ikke til at hænge sammen og er mere lækre at tage op.