Linse-deller uden mælk og æg

Linse-deller uden mælk og æg

posted in: Opskrifter | 0

Linse-deller uden mælk og æg er sunde og nemme at lave. Det gør dem velegnede til allergikere, som ikke kan tåle mælk og æg, men også den travle børnefamilie.

De er baseret på fintmalet linsemel fra Linserforlivet.dk. Vi mødte pigerne fra LinserForLivet.dk første gang på et madmarked på Samsø og købte en 2 kg. pose linsemel. Linse-dellerne har nu fået en fast plads i vores madplan, da det er en ret som både børn og voksne elsker.

Jeg laver dem i ovnen og så bliver de stegt i smørbar eller becel, når vi skal have dem til aftensmad. Dermed kan man forbedrede dem i god tid og have dem i fryderen til dage, hvor tiden er knap. Stegningen giver dem en supersprød skorpe og sesamfrøene har et knasende bid.

Ingredienser

  • 1 dl linsemel 
  • 1 dl havregryn 
  • ½ dl sesamfrø 
  • 2 dl vand (maksimal mængde, prøv dig frem)
  • ½ tsk salt, lidt peber, paprika, chili og spidskommen  
  • 3 dl hakkede grøntsager (fx løg, porre og gulerod) 
  • 2 fed hvidløg 

Fremgangsmåde

Grøntsagerne skal rives på et rivejern, da vi har dårlige erfaringer med at blende dem. Derved opnår man en god konsistens, uden at de bliver for “tunge”.

Bland ingredienserne i en skål i ovenstående rækkefølge. Efter vandet er kommet i røres dejen godt og de sidste ingredienser kommer i.

Ved at bruge metalringen fra en Eva Solo bøfpresser kan man let forme linsedellerne. Dyp metalringen i vand før og mellem hver påfyldning, så slipper dejen let. Man kan også lægge klatter af linsedej på bagepapiret og så får de en mere individuel form :-).

Linse-dellerne bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. De må gerne blive lidt brunlige ovenpå.

Prøv gerne at udskifte de grøntsagerne i opskriften med fx squash, champignon, blomkål, rødbede eller peberfrugt. Eksperimentér med krydderier som fx koriander, timian, kapers, karry, ingefær eller rosmarin.



Linse-deller uden mælk og æg er virkelig gode og jeg håber, at du også vil finde dem en lækker og nem ret i dit køkken.