Containerskjuler, hvornår er den gode løsning her?

posted in: Uncategorized | 0

Nu skal vi vist ud at købe en containerskjuler!. Vi kan ihverfald læse i avisen, at vi nu skal til at sortere vores affald i op til ti forskellige fraktioner.

Det containersystem man har kørt med en del år hedder “flerkammer-systemet”. Det er en eller flere skraldespande med seperate kamre til affaldsfraktionerne. Udefra virker det som én skraldespand, men det er faktisk flere skraldespande i én samlet løsning.

Det er jo meget smart, men selvom at der er flere kamre, hjælper det ikke på problemet med rumfanget. Det samlede rumfang for opbevaringskapaciteten bliver blot større ved at opdele det i flere fraktioner. Hvis man smed alt affald i den samme spand, hvilket man selvfølgelig ikke gør, vil rumfanget af spanden blive udnyttet mere effektivt.

Nuværende systemer

Der er mange måder at skjule affaldscontainerne på. Det er ofte noget med at stille ting op foran eller bygge en form for skur rundt om.

Byg et skur til containeren og Wupti, så er den væk…

Man kan også stille nogle træer eller andet mere kønt foran containerne. Så er de jo nærmest også væk og det ser lidt pænere ud.

Plant at træ og så er containeren væk…

Eller hvad med at bruge dit gamle stakit som containerskjuler. En omgang maling, nogle hængsler og igen en flot DIY løsning på et af nutidens største problemer, ihverfald i den vestlige verden…

Hvis man mangler yderligere inspiration har Albertslund kommune været så søde, at producere et Idékatalog til containerskjulere. Der er links til produkter og byggemarkeder hvor man kan købe de forskellige skjulere.

Du kan hente det her som PDF.

Et dansk firma har lavet noget i samme stil i forskellige designs. Herunder er et af disse og på deres hjemmeside kan man se deres forslag til en flot containerskjuler.


Fremtidens løsning

Umiddelbart tænker jeg, at man på den lidt længere bane vil finde på andre løsninger. Her forestiller jeg mig, at man ved nybyggeri vil anlægge underjordisk affaldsopbevaring.

Sammen med en ladestander til el-bilen i carporten vil det give mere gangplads. Man vil også slippe for at se på de knapt-så-kønne containere der hvor huset vender ud mod vejen.

Når affaldsbilen kommer kan man hæve containerne på i jordhøjde og tømme normalt. Men til dagligt er de sænket ned i jorden og pladsen ovenpå kan bruges som almindelig gangplads. Det er lidt samme system som de automatiske underjordiske parkeringskældre, hvor bilen bliver sænket ned og væk fra gadeplan.

Der findes allerede disse systemer, men de er tiltænkt større affaldssystemer. Det er samme koncept, blot bygget til danske familiers behov.