Creme til eksem med betændelse

posted in: Behandling af eksem | 0

Nogle gange kan man få betændelse i sit eksem og dette kræver en helt særlig type creme. Hvis du oplever at din eksem ikke går væk ved brug af hormoncreme, men til gengæld udvikler små sår og blærer, samt er hævet op, så er der stor risiko for at der er gået betændelse i eksemet. Det er i sådanne tilfælde at du ved henvendelse til læge eller hudlæge vil få ordineret en creme kaldet Fusidinsyre/betamethasonvalerat.

Tilstanden er meget almindelig, når man har atopisk dermatitis. Her skal man bruge et kombinations-præparat. Det er en stærktvirkende hormoncreme, som samtidig bekæmper bakterier og man oplever normalt en hurtig bedring i eksemet. Fokus på god hudhygiejne og -pleje skal nu forhindre, at ens sarte eksemhud igen angribes af bakterier.

For at desinficere huden kan man efter det daglige bad fugte den rene hud med flydende 0,2% klorhexidin. Efter et minuts tid afskylles området med køligt vand og den behandlende creme (f.eks. Locoid) påføres. Når den behandlende creme er absorberet af huden på eksempletterne, ca. 10-15 minutter er fint, påføres huden en beskyttende creme. Her anbefaler jeg, at bruge CeraVe-cremen.

Hvis man oplever tilbagevende problemer med betændt eksem på armene er det en god idé at gå med en langærmet bluse til daglig. Det beskytter huden mod fremmede stoffer og allergener, samtidig med at huden holdes tempereret.