Økologi og kosttilskud

posted in: Kost | 0

Økologiske varer indeholder langt færre potentielt allergifremkaldende ingredienser og tilsætningsstoffer. Dermed er det ekstra vigtigt for personer med følsom hud at vælge økologisk. Der skal ofte ganske små allergener til for at du vil opleve eksemudbrud. Og hvor kom det så fra?. Det kan være svært at finde ud af hvis din kost indeholder mange fødevarer, som har mange ingredienser og potientielt allergifremkaldende stoffer.

For personer med følsom hud er det vigtigt at mininere antallet af ingredienser i maden.

Denne app kan jeg anbefale, når en ingrediens eller et E-nummer skal tjekkes for mulig allergifremkaldende virkning.

Kosttilskud

Multivitamin

Da jeg ikke får mælk og æg, tager jeg dagligt en almindelig multivitamin-pille. Den sørger for at jeg ikke mangler et eller andet vitamin eller mineral i kosten.

Magnesium

Magnesium er et mineral som har stor indvirkning på vores helbred. Mineralet indgår i over 300 forskellige processer i kroppen og er bl.a. vigtigt for at hjerne og celledeling fungerer korrekt. Personligt var det efter en periode med stress-symptomer, at jeg begyndte at læse om magnesiums mange gode egenskaber. Hvis man er stresset og har tankemylder i hovedet, samt følelsen af uoplagthed, så er magnesium et kosttilskud jeg kan anbefale. Følelsen af “for mange tanker i hovedet” forsvandt som dug for solen efter de første par dage på magnesium-tilskud.

Jeg kan anbefale Magnesiumtilskuddet fra SOLARAY, da denne magnesiumforbindelse er særligt letoptageligt i kroppen. Jeg tager normalt to tabletter om aftenen i forbindelse med aftensmåltidet.

Læs mere om magnesiums mange gode egenskaber på Videnskab.dk.

Kalk-tilskud

Når man udelader mælkeprodukter i kosten er det vigtigt at få nok kalk fra andre kilder. Det er de færreste fødevarer som indeholder lige så meget kalk som mælkeprodukter, så derfor er den praktiske løsning at tage kalktilskud i pilleform.