Bøgehækken kan give eksem på armene

posted in: Uncategorized | 0

Efter årets første klipning af vores bøgehæk fik jeg nogle timer senere eksempletter på armene. De afklippede grene berørte armene, da jeg var i t-shirt og derfor kunne grene og blade kradse lidt under klipningen og den efterfølgende oprydning. Men igaå ben og andre hudområder, som var rørt ved de afklippede grene har fået eksempletter.

Pletterne minder mest om myggestik, da de er hævede, spændte og klør ret meget. De nedenstående billeder er taget to dage efter klipningen, så det tager nok nogle dage før end de er helt væk. Jeg har smurt dem med locoid, for at tage den værste kløe og hudirritation.


Min teori er at plantesaften fra de overklippede bøgegrene forårsager eksem, når det kommer i kontakt med huden. Det er et kendt fænomen, at plantesafter kan give hudeksem og kløe. Særligt farligt er vild pastinak og bjørneklo, så kan give forbrændingsagtig reaktioner i huden.

Fuglelopper !

Min kære chef spurgte ind til de røde pletter på armene og han fik historien om klipning af bøgehækken. Han var 100% sikker på at det ikke var plantesaft, men derimod stik fra fuglelopper, som var den korrekte diagnose.
Efter at have læst op på hvad disse fuglelopper er for et fænomen, må jeg nok give chefen ret. Særligt når vi i hækken har flere aflagte fuglereder og det støvede særligt meget, da området heromkring blev beskåret.

Loppebiddet er heldigvis ikke andet end irriterende og forsvinder af selv indenfor en uge eller to. Læs mere om Fuglelopper her.