Cerave – Bedste creme til eksemhud

posted in: Fremhævet, Hudpleje | 0

CeraVe er den bedste creme til eksemhud. Efter at have prøvet et utal forskellige cremer er det min endelige konklusion.

Jeg fandt cremen efter at have læst flere interessante artikler om fordelene ved ceramider. Disse fedtholdige forbindelser skulle være gode for mennesker med en defekt hudbarriere, såsom eksem-patienter. Ceramider virker som bindemiddel mellem hudcellerne og fungere som mørtlen i en murvæg. Hmm … lyder interessant, tænkte jeg…

Amazon så jeg tusindvis af positive anmeldelser af CeraVe-cremen. Det lød jo helt vildt og særligt når jeg gennem årerne har prøvet så mange forskellige hudplejeprodukter. De fleste uden nævneværdig effekt på min følsomme hud.


Bemærkelsesværdigt højt antal 5-stjernes anmeldelser. Opdateret d. 03.12.2021

Careve indeholder flere typer ceramider og er udviklet i samarbejde med dermatologer. Efter at have læst en del af disse beretninger var jeg bare nødt til at prøve denne creme. Men også undersøge hvad disse ceramider var for en størrelse.

Så inden vi går videre til min vurdering af cremen skal vi vide noget mere om den vigtigste aktive ingrediens i CeraVe-cremen, nemli’ ceramiderne.

Ceramider

Os med atopisk dermatitis har ofte tør hud og vores hudbarriere er i stykker fordi den mangler fedtstoffer, også kaldet lipider, i det øverste lag af huden. Ceramider er hudidentiske forbindelser og en naturlig del af vores hud. I normal hud udgør disse lipider cirka 50 procent af det øverste lag. De holder huden modstandsdygtig mod allergener og forhindrer vand i at undslippe kroppen. Normale mennesker kan fint producere disse lipider og ceramider for at holde hudbarrieren tæt og robust. Eksempatienter producerer til gengæld ikke nok til at udfylde pladsen mellem hudcellerne og derfor bliver hudbarrieren utæt.

Ved at påføre lipider og ceramider på huden i form af creme kan du hjælpe huden med at holde hudcellerne sammen og forbedre hudbarrierens funktion.

Denne info-grafik viser hvorledes ceramider hjælper hudbarrieren

Når vi ældes bliver huden tørrere og niveauet af lipider i huden formindskes. Derfor er det tiltagende nødvendigt at tilføje cremer, der indeholder ceramider, efterhånden som vi bliver ældre.

Ceramider kan fremstilles syntetisk eller fra naturlige kilder, men kemisk set er de ens. Sammen med andre fedtholdige lipider som glycerin, fedtsyrer og kolesterol kan ceramider gøre en stor forskel for os med eksemhud.

CeraVe-creme anbefales af National Eczema Association i U.S.


Min vurdering

Dette er den bedste creme, jeg nogensinde har brugt. Cremen er silkeblød at påføre og absorberes hurtigt i huden. Min hud er nu blød, fugtig og føles mere robust end nogensinde før. Brugen af steroidcremer er gået ned og i øjeblikket er jeg mig i en periode, hvor jeg ikke bruger dem mere. Om dette holder på lang sigt er svært at sige, men indtil nu er jeg meget tilfreds.

Når jeg går i brusebad og bruger salt eller vaskeklud er min hud nu stadig vandafvisende. Det ser ud til, at denne creme på en måde fylder huden med olier, så barrieren er intakt, selv efter badet.

Huden stadig vandskyende efter badet.

Jeg har brugt cremen dagligt over ét år nu. Den påføres nu kun om morgenen efter badet. Min hud føles mere sund og robust end nogensinde før. Eksemudbrud har jeg ikke mere og huden er nu altid smidig og blød.


Køb og rabatkoder

Cremen er ret billigt i forhold til andre fugtighedscremer udviklet specifikt til eksemhud. Disse har ofte en tendens til at være ret dyre og derfor uattraktive i det lange løb.

Cremen har nu i 2021 fået en dansk hjemmeside og forhandlernetværk. De danske forhandlere er pt. primært apoteker. Find din lokale forhandler her: https://www.cerave.dk/find-forhandler.

Man kan også købe cremen på apoteket, hvis man vil have personlig betjening. Læs mere om Cerave på apotekernes hjemmeside.

Jeg vil nok stadig bestille på nettet, da man kan spare mange penge her. Lookfantastic.dk er mit favorit sted og hvis du kan finde en rabatkode på f.eks. Cuponation.dk, bliver det ekstra billigt. Det kan vi jo godt li’!

Der er næsten altid rabatkoder til Lookfantastic.dk på Cuponation.dk.

Referencer:

Wikipedia / Ceramide


Købsoplevelse 2021-12-03:

Så blev der bestilt igen. Denne gang var det den store dåse (454g), da der var 30% rabat på denne. Som sædvanligt skriver jeg rundt til kolleger, venner og naboen, som gerne vil have fyldt lagret af CeraVe-creme op. De døjer ligesom os med følsom hud og finder at denne creme virker rigtig godt på tilstanden.

Bestillingen nåede op på 14 bøtter og ved søgning på nettet fandt jeg en rabatkode, som gav prisen endnu et nøk nedad. Ialt skulle der betales ca. 82 kr./dåse og fragten var inkluderet. Det er vist mit til dato billigste indkøb af CeraVe-cremen :-).

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er image-940x1024.png

Købsoplevelse 2021-06-06

10 stk. 340 g CeraVe og to vareprøver, samt gratis fragt: 1008 kr.


Pakken ankom d. 2021-06-10, altså fire dage senere. Den sendes fra Polen og ikke længere fra UK efter Brexit. På pakken står der at den er fra TheHutGroup.

På deres hjemmeside kan man læse:

“lookfantastic er en del af The Hut Group, en britisk e-handel virksomhed med mærker som Myprotein, Zavvi og Glossybox. Hovedkontoret er baseret i Manchester Airport.”


Købsoplevelse 2020-12-04:

Idag har jeg bestilt 14 dåser CERAVE-creme fra lookfantastic.dk. De har kampagne for tiden så det blev kun 1.333 kr. og uden at betale for fragt.

Det er måske lidt mange, men jeg plejer at købe stort ind til kolleger, min nabo og selvfølgelig mig selv. Derved har jeg altid opnået stor rabat og får gratis fragt.

Det er ca. 95 kr for pr. 340-grams dåser. Det er virkeligt billigt for denne her creme, som har gjort mit liv som eksempatient så meget lettere.