Epsom salt

posted in: Hudpleje | 0

Epsom Salt er ofte brugt som naturlig behandling af eksemhud. Derfor bestilte jeg en 5 kg pose Westlab Epsom salt fra lookfantastic.dk for at se om der var noget om sagen.
Jeg har nu i længere tid afprøvet produktet og her kan du læse om mine erfaringer.

Epsom salt er faktisk ikke salt, som jo består af natrium-klorid, men derimod magnesium-sulfat i krystal-form. Det bliver brugt som naturlig lindring af hudproblemer og falder i samme kategori som f.eks. Dødehavs-salt. Normalt tilsættes det badevandet i et karbad, men da jeg tager brusebade og ikke karbade, skullle jeg finde en anden måde at foretage salt-badet på.

Løsningen blev at opløse saltet i vand og bruge denne opløsning som en slags “bade-sæbe”. Ved at fylde en flaske med Epsom-Salt-opløsning kan jeg tage den med i badet.

Efter indsmøring med opløsningen kan man efter et stykke tid se saltet som et fint hvidt pulver på huden. Man kan nu skrubbe sig med hænderne og derved få den rensende effekt, man normalt bruger sæbe til. En håndfuld fint køkkensalt giver yderligere vaske-effekt og er rigtig godt til bl.a. at vaske sig under armene med.

Afslutningsvis bruser jeg mig som normalt og badets “bedste” del kommer nu, hvor temperaturen drejes over på kold. Det er godt hvis man kan stå under den kolde bruser minimum et par minutter, for at få maksimal positiv effekt af det kolde bad :-).

Resultatet efter et par ugers badning med Epsom salt er rigtig godt. Min hud er blød og eksemfri, ligesom jeg ikke længere bruger shampoo og sæbe. De fede cremer bruges nu kun en gang imellem , da huden ikke længere er så tør.

Det har heldigvis ikke haft nogle lugt- eller hygiejne-mæssige “ulemper” og det virker som om at kroppen bedre kan lide denne mere naturlige renholdelse frem for brug af sæber og anden form for kemi i badet.

Epsom salt og vask med almindeligt køkkensalt fjerner ikke hudens naturlige fedtlag. Derfor perler vandet af og man behøver ikke så meget creme til at genfugte huden efter bad.

Når der er eksemudbrud

Det har vist sig effektivt at bruge Epsom salt og efterfølgende almindeligt salt til grundig, men forsigtig skrubning af huden under eksemudbrud.

Metoden er at man i badet indsmøre sig i Epsom salt-opløsning og mens den tørrer masseres huden indtil den er tør og saltet kan ses. Derefter fugter man huden under bruseren og skrubber forsigtigt med almindelig salt.

Huden bliver ren og eksemområderne er ofte lyserøde, men ikke-kløende. Behandlingscreme såsom f.eks. Locoid påføres eksempletterne og efter fem – ti minutter smører man med Cerave-cremen, som forsegler, fugter og beskytter huden under behandlingen.

Epsom salt og vand, ryste-ryste og efter et stykke tid er al saltet opløst og man har en flaske lige til at tage med i badet..