Banana-bites er en sund snack uden mælk og æg. Desuden indeholder de ikke sukker, da det er de velmodnede bananer, som giver sødmen. Det gør dem velegnede til allergikere eller personer med eksem, som måtte være udfordret af mælk og æg.
Hvis du ønsker at holde vægten i skak, kan de også være et godt alternativ til andre mere usunde snacks. Når ens slik-crawing kommer frem om aftenen er det perfekt at optø en frossen banana-bite i stedet for at gå i slikskabet.
Banana-bites er nemme at lave og børn kan fint være med i køkkenet. Det er en simpel opskrift og der er god mulighed for at improvisere med andre ingredienser end dem som jeg har valgt.
Ingredienser
• 6 godt modne bananer
- 0,5 tsk salt
• 1 tsk vanillesukker eller vanillepulver
• 1 dl havredrik
• 0,5 dl hvedemel
• 1,5 dl havregryn / müsli
• 1 dl kokosmel
• 50 g 70 % mørk chokolade (hakket)
• Hakkede nødder
Fremgangmåde
Når bananerne, krydderierne og havredrikken er kommet i piskes det godt med en håndmikser.
Derefter kommer hvedemelet i og der piskes lidt igen. Resten af ingredienserne kommes i og røres rundt til de er godt blandet. Det kan med fordel gøres med en grydeske.
Ved at bruge metalringen fra en Eva Solo bøfpresser kan man let forme kagerne. Dyp metalringen i vand før og mellem hver påfyldning, så slipper dejen let. Man kan også fint lægge klatter af kagedej på bagepapiret og så får de en mere individuel form :-).
Kagerne bages ved 200 grader i ca. 30 min. De må gerne blive lidt brunlige ovenpå.
Efter nedkøling kan man spise dem med det samme eller putte dem i fryseren til senere brug. Det er en god mode at bruge de “sorte” bananer, som ingen rigtig gider at spise alligevel. Derved minimerer man også madspild og sparer penge.
Når kagerne er bagt færdig kan man lade dem køle af på en rist. De holder sig forholdsvis lang tid i køleskabet , men er har det nok bedst af at komme i fryseren, såfremt man ikke får spist dem inden for at par dage Så er de også nemme at tage op og lægge i madkassen om morgenen.